Zones d'esbarjo per a gossos

Hola, bon dia a tothom!

Voldria saber si algú té coneixement sobre l'existència de normativa o recomanacions oficials en referència a les característiques que han de tenir les zones d'esbarjo per a gossos (superfície mínima, alçada dels tancats, protocols de neteja/desinfecció)..

Moltes gràcies per avançat!

Mireia

Darrera resposta: Jose Lana 16/01/2019 - 12:26
1
Categories:
Animals de companyia

3 comentaris

Lana, Jose

Bon dia, 

L'ajuntament de Barcelona va aprovar aquesta norma d'ús per l'accés dels gossos a la platja. Crec que pot sentar les bases per a les zones d'esbarjo. 

Salutatacions, 

 Martinez Cardila, Josep

Hola

No existeix normativa Existeixen recomanacions de la federació d'Agility pel que fa a les mides.  et recomano qeu revisis els jocs per evitar accidents :

  • Atrapament de potes/ungles en espais entre elements del joc 
  • Ensopegades amb pneumatics semi enterrats Cal qeu es reompli de sorra el buit de la cambra del pneumatic 
  • Distribuir els jocs de forma que no es pugui utilitzar per fer entrenaments  (no estiguin en linia) això afavoreix mes d'un usuari pugui utilitzar la instal·lació sense haver d'esperar a que altres acaben la cursa
  •  A Martorell tenim un retol de recomancions recollides d'altres ajuntaments : no portar joguines no donar de menjar fer un bon passegi abans d'entrar etc. 

Pel qeu fa a la desinfeccio a Barcelona utilitzaven tractametnts antibacterians Jo prefereixo un bon drenatge i si cal un reg.

Una bona pensada es col·locar postes de fusta tractada envoltants de sorra silicia (no sauló) que drena millor i ajuda a concetrars les deposicions del s gossos en zones concretes  de la'area.  

Sanromà, Núria

Bon dia!

Que jo sàpiga no existeix cap normativa al respecte. A Vilafranca, hem anat fent sobre la marxa i en la primera zona d'esbarjo que es va fer vam cometre moltes errades que en les altres es van anar solucionant, com ara l'alçada de les tanques, el fet de posar una doble porta a l'entrar, el tipus de font, etc, però és un tema que se n'han ocupat des d'Urbanisme i Salut no hi hem intervingut massa.

Pel que fa a la neteja i desinfecció aniria molt bé que els ajuntaments disposéssim d'un protocol, perquè anem una mica perduts.

Nosaltres hem aprovat una ordenança de tinença responsable i hem inclòs un article (18) dedicat a les normes d'ús de les zones d'esbarjo. Us l'adjunto per si us pot fer servei.