Elaboració del Pla de Salut 2011-2015

El document adjunt correspon a la versió de febrer 2012 del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015, una versió que està encara subjecta als darrers canvis

 A la reunió del Consell de Salut de Catalunya, que va tenir lloc el passat dia 8 de febrer, en la què s'havia d'aprovar el document, es va acordar donar una darrera setmana de termini als membres del Consell per fer-ne esmenes, cosa que s'aprofitarà des de la Diputació de Barcelona per proposar el reforçament del paper de les administracions locals en l'àmbit de la Salut Pública, ateses les competències dels municipis en aquesta matèria.

 La Diputació de Barcelona està representada al Consell de Salut per la Vicepresidenta de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Sra. Mercè Conesa, i el Diputat delegat de Salut Pública i Consum, Sr. Xavier Garcia Albiol.

 En aquesta nova versió del document, s'han introduït canvis substancials pel que fa a la Salut Pública.

Per una banda, s'ha incorporat com a un dels principis inspiradors del Pla:

" La salut pública i la seva cartera de serveis constituirà un dels instruments essencials per a la millora dels resultats en salut i la qualitat de vida de la població. La consolidació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya és un pas fonamental en aquest camí, i estendrà els elements diferenciadors del sistema sanitari català".

Per l'altra la millora de la salut i la qualitat de vida és el primer dels tres eixos vertebradors del Pla. Un dels objectius relacionats amb aquest eix és "l'elaboració i implementació de del Pla Interdepartamental de salut pública".

 Recordem que va ser a  finals del passat mes de novembre quan el Departament de Salut va iniciar els treballs d'elaboració del Pla de Salut 2011-2015. El Pla de  Salut és l'instrument indicatiu i el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut, i per tant, en matèria de Salut Pública, que es desenvolupin a Catalunya.

1
Etiquetes:
Pla de Salut
1
Categories:
General